Cycling

Durata clasa: 50 min.
Nivel: mediu
Obiectivul clasei: dezvoltarea rezistentei cardiovasculare si arderea grasimilor     

Program:


– Cu Norbert: Luni, Marti, Miercuri si Joi – ora 19:00 

 

Indoor Cycling-ul a luat fiinta in anul 1987 cand, Johnatan Goldberg un atlet american de ultra-anduranta a pus bazele primului program de antrenament pe biciclete indoor.

Cunoscut astazi ca Johnny G, acesta si-a dat seama ca are o reala problema in a se antrena in sezonul rece si astfel a conceput niste biciclete stationare care simuleaza foarte bine bicicletele de sosea. Si-a strans prietenii si partenerii de antrenament in garajul din spatele casei si asa a inceput totul, iar pentru ca antrenamentul era destul de monoton a introdus muzica ca parte din program.

Indoor Cycling-ul este o activitate de baza in fitness, atat pentru incepatori cat si pentru atleti profesionisti si este unul dintre putinele sporturi care, pe langa faptul ca ajuta la imbunatatirea sistemului cardiovascular si respirator, ajuta si la tonifierea musculaturii si arderea grasimilor.

La orele de Indoor Cycling se pedaleaza pe ritm de muzica, sub indrumarea unui instructor specializat care are rolul de a motiva cursantii, ghidandu-i prin diferite intensitati de viteza si rezistenta. Pe parcursul orelor, instructorul va incerca de multe ori sa simuleze situatii intalnite pe teren de biciclisti adevarati, va rupe ritmul marind sau micsorand viteza sau schimband pozitia picioarelor si a trunchiului, tocmai pentru ca participantii sa nu se obisnuiasca cu ritmul respectiv.

cycling